Merkelova protiv novih sankcija Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova protiv novih sankcija Rusiji

Evropska unije ne predviđa uvođenje novih sankcija Rusiji, rekla je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, iako se situacija na istoku Ukrajine svakodnevno pogoršava od održavanja izbora u proruskim oblastima Donjeck i Lugansk.

Sankcije ra proruske Ukrajince, ali ne više za Rusiju: Angela Merkel

 

Merkel je najavila mogućnost proširivanja liste proruskih ukrajinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zvaničnika protiv kojih će biti uvedene sankcija EU. Ali "osim toga, nikakve nove ekonomske sankcije u ovom trenutku nisu predviđene", rekla je nemačka kancelarka.

 

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini ranije danas je, posle sastanka s nemačkim kolegom Frank Valterom Štajnmajerom, najavila održavanje ministarskog sastanka u Briselu u ponedeljak na kojem će se razmatrati eventualno uvođenje novih sankcija, ali "pre svega načini podrške Ukrajini u teškom trenutku".

 

"Sankcije nisu cilj, već sredstvo i one su uvek na stolu", rekla je Mogerini u Berlinu.

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine, čime je broj stradalih ukrajinskih vojnika od izbijanja sukoba u aprilu porastao na 1.052, saopštila je danas ukrajinska vojska.

 

Situacija na istoku Ukrajine ozbiljno je pogoršana posle održavanja izbora u regionima Luganska i Donjecka. Poslednjih dana primećeni su pojačani pokreti tenkova i teške artiljerije ka gradovima na istoku, zbog čega je OEBS upozorio da strahuje od intenziviranja sukoba u tim oblastima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.