Merkelova preti Ukrajini zbog Julije Timošenko

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova preti Ukrajini zbog Julije Timošenko

Nemačka kancelarka Angela Merkel tražila je danas od ukrajinskih vlasti da omoguće bivšoj premijerki "odgovarajuće lečenje" i ponovila da Julija Timošenko može doći u Nemačku na lečenje.

Julija Timošenko (52) štrajkuje glađu zbog, kako je navela, lošeg tretmana u zatvoru gde služi sedmogodišnju kaznu zatvora zbog zloupotreba ovlašćenja dok je bila na čelu vlade.

Rivalka predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Urajine Vikotra Janukoviča rekla je da su je stražari udarali i zavrtali ruke i noge tokom prisilnog prebacivanja u zatvorsku bolnicu. Nemački lekari pregledali su Juliju Timošenko u Ukrajini i rekli da joj je hitno potrebna specijalistička nega.

Angela Merkel je rekla listu Kelner Štat-ancajger da još nije odlučila da li će bojkotovati Evropsko fudbalsko prvenstvo ovog leta u Ukrajini kako je najavila.

"Mnogo važnije od mojih planova za putovanje je da sada moramo uraditi sve što je moguće da vidimo da Julija Timošenko što je pre moguće dobije odgovarajuće lečenje za svoje medicinske probleme", rekla je nemačka kancelarka.

Nemački predsednik Joahim Gauk rekao je da će bojkotovati utakmice u Ukrajini koja prvenstvo organizuje zajedno s Poljskom. Vlade Austrije i Belgije juče su najavile bojkot Eura 2012 zbog slučaja Timošenko, a na prvenstvu neće biti ni predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.