Merkelova ima poverenje vodećih menadžera

Izvor: Blic, 10.Jul.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova ima poverenje vodećih menadžera

Berlin - Gotovo devet od deset vodećih menadžera u Nemačkoj podržava strategiju nemačke kancelarke Angele Merkel u borbi protiv dužničke krize u evrozoni, pokazalo je danas novo istraživanje agencije "Forsa".

Oko 86 odsto ispitanih poslovnih lidera je pozvalo Merkelovu da čvrsto ostane pri svojim stavovima tokom dužničke krize u evrozoni, uprkos oštroj kritici sa svih strana i van Evrope, pokazali su rezultati istraživanja, a prenosi agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Vodeći ljudi iz privrede, politike i uprave su, prema toj anketi, više proevropski orijentisani od ostatka populacije, budući da njih 76 odsto tvrdi da bi evro morao biti zadržan po bilo koju cenu, u poredjenju sa 42 odsto gradjana koji dele isti stav.

Prisutan je veliki optimizam da će kriza biti prevaziđena, uz 85 odsto njih koji su rekli da će rešenja biti uskoro pronađena. Gotovo dve trećine ispitanika (64 odsto) je ukazalo da se posledice krize ne osećaju u njihovom poslovanju.

Međutim, izgleda da previranja na finansijskom tržišstu sada nanose veću štetu preduzećima nego na početku godine. U januaru, 67 odsto menadžera je saopštilo da ne osećaju posledice krize.

U ovom istraživanju je učestvovalo 641 vodeća menadžera u Nemačkoj, u periodu izmedju 19. juna i 5. jula.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.