Merkelova i Putin razgovarali telefonom: Šta je zatražila nemačka kancelarka?

Izvor: B92, 08.Apr.2021, 15:45

Merkelova i Putin razgovarali telefonom: Šta je zatražila nemačka kancelarka?

Angela Merkel zahtevala je u telefonskom razgovoru sa Putinom da Rusija smanji broj svojih nedavno nagomilanih vojnih trupa u blizini istočne Ukrajine.

Merkelova je, takođe, pokrenula pitanje zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je trenutno bolestan u zatvoru i koji zahteva pristup nezavisnom medicinskom tretmanu, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

"Između ostalog, razgovor je bio i o pojačanom ruskom vojnom prisustvu u okolini istočne Ukrajine. Kancelarka je zahtevala da ovo nagomilavanje bude smanjeno radi smirivanja situacije", dodaje se u saopštenju.

Ruski predsednik je, u telefonskom razgovoru sa kancelarkom, izrazio zabrinutost zbog porasta napetosti u Donbasu, i optužio je Ukrajinu za provokativnu akciju u tom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ANGELA HITNO POZVALA VLADIMIRA: Šta to brine nemačku kancelarku? Od Putina je tražila dve stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021

Razgovor nije bio prijatan nimalo..Nemačka kancelarka Angela Merkel zahtevala je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da Rusija smanji svoje nedavno nagomilane vojne trupe u blizini istočne Ukrajine, navodi se u saopštenju nemačke vlade...Merkel je, takođe, pokrenula...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.