Merkelova čuva odnose sa SAD po svaku cenu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova čuva odnose sa SAD po svaku cenu

Nemački kancelar Angela Merkel potvrdila je važnost nemačkih veza sa SAD, ističući da unutrašnja debata o odobrenju azila bivšem službeniku američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvardu Snoudenu ne sme da poremeti odnose dve zemlje.

Predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel   

Portparol Angele Merkel Štefan Zajbert rekao je da Merkelova nije spremna da preduzme bilo koji korak koji bi mogao da ugrozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odnose sa Vašingtonom.

 

"Kancelar veruje da je njena dužnost da zaštiti podatke i privatnost nemačkih građana od ilegalnog monitoringa i ona radi na uspostavljanju poverenja sa SAD i već je iznela jasna pravila za buduću saradnju", rekao je on.

 

Pročitajte sve o špijuniranju SAD-a OVDE

On je dodao da su tu radi o nemačkoj bezbednosti i interesima Nemačke i SAD kao partnera.

 

"Za nas Nemce, transatlantska alijansa i dalje je od ogromnog značaja. Teško da ima ijedna zemlja koja je toliko profitirala od tog prijateljstva i partnerstva sa SAD kao Nemačka i to će biti misao vodilja kancelara pri donošenju daljih odluka", rekao je on.

 

Opozicioni političari i vodeće ličnosti iz oblasti kulture u Nemačkoj apeluju da se ponudi azil Snoudenu u zamenu za njegovo svedočenje u predstojećoj istrazi o američkom špijuniranju mobilnog telefona Angele Merkel.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   CIA

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.