Merkelova bi mogla ostati kancelarka do 2021.

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova bi mogla ostati kancelarka do 2021.

27.07.2015. -

Kancelarka Nemačke Angela Merkel ima sve šanse da ostane na tom mestu do 2021. godine, smatra Horst Zehofer, šef nemačke partije Hrišćansko-socijalne unije koja je u koaliciji sa partijom Merkelove Hrišćansko-demokratske unije.

„Na poslednjim izborima za bundestag HDS i HSS imali su veoma dobar rezultat. Imamo sve šanse da prevaziđemo taj uspeh 2017. godine. To predviđa kandidaturu sadašnje kancelarke Angele Merkel. Nadam se tome i verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u to“, piše „Velt am zontag“.

Angela Merkel se nalazi na čelu nemačke Vlade od novembra 2005. godine. Ona je postala prva žena u istoriji Nemačke koja je zauzela ovu funkciju. Federalnog kancelara bira parlament svake četvrte godine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.