Merkelova: Strože sankcije Iranu

Izvor: B92, 12.Nov.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Strože sankcije Iranu

Berlin -- Nakon izveštaja IAEA u kojem se tvdi da Iran tajno radi na atomskom oružju, nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da će biti razmotrene strože sankcije Iranu.

Merkelova je naglasila i da je protivljenje nekih zemalja novim sankcijama protiv Irana zbog nuklearnog programa te zemlje "za žaljenje".

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je izveštaj IAEA "alarmantan", kao i da sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Islamske Republike, s ciljem da se izvrši pritisak na Teheran, nisu dovoljno iskorišćene.

Protivljenje novim merama do sada su izrazile Rusija i Kina, podsetio je Rojters.

"Mislim da metode koje smo koristili da primoramo Iran da bude transparentniji nisu u potpunosti iskorišćene. Na prvom mestu sankcije. Te sankcije bi trebalo da budu što je moguće šire", rekla je Merkelova. Ona je dodala i da Iran "očigledno nije otvorio sve karte" i da treba da bude transparentniji.

Međunarodna agencija za atomsku energiju prosledila je satelitske snimke i dokumentaciju, koji pokazuju da je Iran radio na proizvodnji nuklearnog oružja. Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je da Iran uskoro mora da odgovori na ozbiljne sumnje Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemačka će razmotriti strožije sankcije Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2011

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da je izvještaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u kojem je navedeno da Iran tajno radi na proizvodnji atomskog oružja "alarmantan", kao i da sankcije protiv Islamske Republike s ciljem da se izvrši pritisak na Teheran, nisu dovoljno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.