Merkelova: Odnosi sa Turskom snažni

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Odnosi sa Turskom snažni

Kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka ima široke i snažne odnose sa Turskom uprkos razlikama po nekim pitanjima, nakon što su turski zvaničnici oštro reagovali na rezoluciju Bundestaga kojom se turski masakar nad Jermenima 1915. godine priznaje kao genocid.

Turska koja negira da je reč o genocidu pozvala je svog ambasadora u Nemačkoj u Ankaru na konsultacije.

„Nemačku i Tursku vezuje mnogo toga i čak i ako imamo različita mišljenja o pojedinim pitanjima, domet naših veza, našeg prijateljstva i strateških odnosa je veliki“, rekla je Merkelova na pres-konferenciji sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenosi Rojters.

Ona je dodala da Nemačka podržava dijalog Turske i Jermenije i da Berlin želi dobre odnose sa Ankarom.

Nemački poslanici usvojili su danas gotovo jednoglasno rezoluciju kojom se turski masakr nad Jermenima priznaje kao genocid, što su turski zvaničnici nazvali ozbiljnom greškom uz ocenu da to stavlja odnose dve zemlje na probu.

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Merkelova vadi "kestenje iz vatre": Super smo sa Turcima!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka ima široke i snažne odnose sa Turskom uprkos razlikama po nekim pitanjima, nakon što su turski zvaničnici oštro reagovali na rezoluciju Bundestaga kojom se turski masakar nad Jermenima 1915. godine priznaje kao genocid...Turska koja negira...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.