Merkelova: Nemam plan B za izbeglice

Izvor: B92, 29.Feb.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nemam plan B za izbeglice

Nemačka kancelarka Angela Merkel od građana Nemačke zahteva strpljenje u rešavanju izbegličke krize.

Ona je navela da i dalje insistira na međunarodnom rešenju i da nema nikakav "plan B".

"Da, to je težak put", izjavila je savezna kancelarka u intervjuu za nemački javni servis ARD.

Ona je dodala da se radi o ugledu Nemačke u svetu:

"Ovo je jedna veoma važna faza u našoj istoriji."

Istovremeno, Merkelova je jasno stavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do znanja da neće odustati od politike otvorenih granica: "Niko ne bi trebalo da pomisli da će se problemi rešiti jednostranim zatvaranjem granica".

Ona se u svom radu, kako je napomenula, vodi mišlju "da se Evropa ne raspadne".

Na pitanje o tome da li bi se delom i nasilni protesti i otvorena mržnja prema izbeglicama mogli razviti u situaciju sličnu onoj koja je vladala u Vajmarskoj republici, a da bi time mogla da bude ugrožena i demokratija, Merkel je odgovorila da u to ne veruje. Ali, dodala je, upozorenja se moraju ozbiljno shvatiti. Njen je posao, smatra kancelarka, "da probleme rešimo tako da ostanemo verni našim vrednostima".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.