Merkelova: Nema poziva Rusiji za G7

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nema poziva Rusiji za G7

21.05.2015. -

Povratak na format G8 je nemoguć sve dok „Rusija ne bude poštovala osnovne demokratske principe“, izjavila je kancelarka Nemačke Angela Merkel u bundestagu 20. maja uoči odlaska na samita „Istočno partnerstvo“.

„Dešavanja u Ukrajini su doveli do toga da se u Elmau sastajemo u formatu „sedmorke", a ne „osmorke". G7 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je zajednica vrednosti, zajednički rad na slobodi, demokratiji i vladavini prava. To je uvažavanje prava naroda i teritorijalnog integriteta države", saopštila je šefica Vlade Nemačke.

Format „velike osmorke" (Francuska, Velika Britanija, Rusija, SAD, Nemačka, Japan, Italija i Kanada) prestao je da postoji u martu 2014. godine nakon isključivanja Rusije iz grupe. Samit G7 je održan u junu prošle godine u Briselu.

Naredni samit G7 će se održati 7-8 juna u Nemačkoj u bavarskom zamku Elmau.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.