Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nastavićemo sa isporukama gasa iz Rusije

Nemačka će obavezno nastaviti da dobija gas iz Rusije, ali će takođe i stremiti diverzifikaciji isporuka iz SAD i drugih zemalja, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.
„Prirodni gas će igrati odlučujuću ulogu još nekoliko decenija. Spor oko toga odakle dostavljamo gas čini se pomalo preteran. Mi ćemo nastaviti sa isporukama gasa iz Rusije, to je sasvim jasno, ali ćemo takođe nastojati da diversifikujemo i oslonimo se na prirodni tečni gasa iz Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja“, rekla je Merkelova. Nemačka kancelarka je dodala da se Berlin bavi „razvojem infrastrukture u svim pravcima“.  Merkelova je svojim govorom poslala jasnu poruku američkom predsedniku Donaldu Trampu koji je oštro kritikovao Nemačku zbog dobijanja prirodnog gasa iz Rusije. On se žestoko protivi novom gasovodu „Severni tok 2“, koji će povećati uvoz iz Sibira direktno u Nemačku.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.