Merkel želi da se nova vlada u Nemačkoj formira što pre

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel želi da se nova vlada u Nemačkoj formira što pre

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je želju da što je pre moguće bude formirana nova vlada jer je Evropi "potrebna jaka Nemačka".

"Evropi je potrebna jaka Nemačka... zbog toga je poželjno da se vlada formira što je pre moguće", rekla je Merkelova u govoru pred regionalnim predstavnicima njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Nemačka ni dva meseca posle parlamentarnih izbora nije formirala vladu, jer su propali pregovori vladajuće CDU s liberalima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (FDP) i strankom Zelenih.

Sada se na lidera nemačkih socijaldemokrata Martina Šulca vrši jak pritisak da prihvati novi savez, veliku koaliciju, s demohrišćanima kancelarke Merkel, koja je danas rekla da je kompromis sa socijaldemokratama takođe jedna od opcija.

Neuspeh pregovora o formiranju koalicione vlade u Nemačkoj izazvala je zabrinutost u Evropskoj uniji (EU), u kojoj se pripremaju reforme u zoni evra i bankarstvu, oblastima u kojima Nemačka ima veliku ulogu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Angela Merkel želi da što pre bude formirana nova vlada

Izvor: Beta, 25.Nov.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je želju da što je pre moguće bude formirana nova vlada jer je Evropi "potrebna jaka Nemačka"."Evropi je potrebna jaka Nemačka.. zbog toga je poželjno da se vlada formira što je pre moguće", rekla je Merkelova u govoru pred regionalnim predstavnicima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.