Merkel želi da njena kampanja dopre do neopredeljenih birača

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel želi da njena kampanja dopre do neopredeljenih birača

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je pristalicama u Berlinu uoči parlamentarnih izbora da želi da njena kampanja dopre do neodlučnih birača.

Merkel je rekla da veliki broj građana još nije odlučio za koga će da glasa, dodajući da će neodlučni birači doneti odluku u poslednjim satima pred glasanje.

Više od 61 miliona Nemaca s pravom glasa biraće 598 poslanika donjeg doma Parlamenta na parlamentarnim izborima u nedelju, na kojima se kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Angela Merkel kandidovala za još jedan mandat.

Prema anketama, hrišćanske demokrate Angele Merkel imaju ubedljivu prednost nad glavnim rivalom, Socijaldemokratskom partijom Nemačke Martina Šulca, a u parlament bi trebalo da uđu i AfD, Levica, Zeleni i liberalna stranka FDP.

Ankete pokazuju da Hrišćansko-demokratska unija (CDU) ima podršku između 34 i 37 odsto birača, na drugom mestu su socijaldemokrate sa 22 dsto glasova, dok će AfD osvojiti oko 13 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel želi da njena kampanja dopre do neopredeljenih birača

Izvor: Beta, 23.Sep.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je pristalicama u Berlinu uoči parlamentarnih izbora da želi da njena kampanja dopre do neodlučnih birača. Merkel je rekla da veliki broj gradjana još nije odlučio za koga će da glasa, dodajući da će neodlučni birači doneti odluku u poslednjim satima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.