Merkel razmatra najstroži scenario

Izvor: B92, 14.Jan.2021, 23:00

Merkel razmatra najstroži scenario

Nemačka kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje najstrožeg lokdauna zbog pandemije koronavirusa, koji bi značio potpuno zatvaranje države.

U Nemačkoj je danas zabeležen rekordan broj umrlih od koronavirusa.

Prethodno je ta zemlja 8. januara zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva, kada je umrlo 1.188 zaraženih pacijenata, navodi nemački list.

Prema podacima Instituta Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koh, broj zaraženih na dnevnom nivou porastao je za 25.164 nova slučaja, pa je ukupan broj zaraženih 1.978.590.

U zemlji su u međuvremenu zatvorene škole, prodavnice koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani, kao i objekti i sadržaji za zabavu i kulturu, uz mere koje su od uvođenja početkom novembra postepeno pooštravane, prenosi Index.hr.

Mere, koje predviđaju i da jedno domaćinstvo može da poseti samo jedna osoba van njega, trebalo bi da ostanu na snazi najmanje do kraja januara.

Kancelarka Merkel i drugi članovi Vlade već su upozorili da bi mere mogle biti produžene i posle januara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel razmatra najstroži lokdaun

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2021

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje najstrožeg lokdauna zbog pandemije korona virusa, koji bi značio potpuno zatvaranje države, piše ''Bild''.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.