Merkel prvo u Tirani

Izvor: Akter, 03.Jul.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel prvo u Tirani

Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila je danas da će nemačka kancelarka Angela Merkel 8. i 9. jula posetiti Albaniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu (BIH)

Portparol nemačke Vlade Štefen Sajbert saopštio je danas da će ključne teme posete biti bilateralni odnosi te tri zemlje sa Nemačkom i odnosi sa Evropskom unijom (EU), kao i pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz oblasti ekonomije i energetike.

Teme razgovora biće regionalna pitanja, kao što su Konferencija o zapadnom Balkanu i odnosi sa susednim zemljama, navodi se u saopštenju Ambasade.

Sajbert je rekao da će prva stanica putovanja Angele Merkel biti Tirana, gde će je predsednik Vlade Edi Rama dočekati uz vojne počasti, posle čega sledi bilateralni razgovor.

Merkel će se sastati i sa albanskim predsednikom Bujarom Nišanijem, a potom će sa Ramom učestvovati na završnoj sednici Nemačko-Albanske ekonomske konferencije.

U večernjim satima Merkel će stići u Beograd, gde će je, uz vojne počasti, dočekati premijer Aleksandar Vučić, posle čega sledi bilateralni razgovor i večera.

Za 9. jul je ujutru predviđen doručak sa predstavnicima civilnog sektora Srbije, a potom će se Merkel sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

U saopštenju se navodi da je sledeća stanica Merkel Sarajevo, gde će je dočekati predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić.

Potom je predviđen razgovor šefova vlada u četiri oka i ručak u sedištu Predsedništva Bosne i Hercegovine sa članovima Predsedništva.

Na kraju svog boravka Merkel će posetiti stalnu izložbu "Srebrenica 11/07/1995" i razgovarati sa članovima udruženja "Majke Srebrenice", navodi se u saopštenju Ambasade Nemačke.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.