Merkel iznenada otišla u Avganistan

Izvor: B92, 10.Maj.2013, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel iznenada otišla u Avganistan

Kabul -- Nemačka kancelarka Angela Merkel i ministar odbrane Tomas de Mezijer doputovali su u iznenadnu posetu Avganistanu, kako bi podržali nemačke vojnike.

Merkelova i De Mezijer su stigli u štab nemačke vojske u Mazar-i-Šarifu, na severu Avganistana, šest dana posle ubistva pripadnika nemačkoj kontingenta u okviru Međunarodnih snaga za podršku bezbednosi (Isaf), saopšteno je danas iz nemačke vlade.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Merkelova će posetiti kratko Kunduz, a posle podne će se vratiti u Mazar-i-Šarif. Ovde je da bi podržala vojnike, prisustvovala sastancima, odgovorila na zabrinutost posle smrti jednog vojnika", rekao je neimenovani portparol vojske.

Iz bezbednosnih razloga nije saopšten tačan program posete kancelarke.

U napadu pobunjenika u severnoj avganistanskoj provinciji Banglan u subotu je ubijen jedan pripadnik specijalnih jedinica nemačke vojske,

a jedan je povređen.

To je bila prva nemačka žrtva u poslednje dve godine u redovima Isafa.

Nemačka je treća zemlja, posle SAD i Britanije, po broju pripadnika svoje vojske u okviru medjunarondih snaga u Avganistanu. Nemački kontingent broji 4.200 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka kancelarka u iznenadnoj posjeti Afganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2013

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar odbrane Tomas de Mezijer doputovali su danas u iznenadnu posjetu Afganistanu, kako bi podržali njemačke vojnike u toj zemlji, javile su agencije. Merkelova i De Mezijer su stigli u štab nemačke vojske u Mazar-i-Šarifu, na sjeveru Afganistana, šest...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.