Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel izbeglima: Očekujemo da odete kućama kada se rat završi

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da očekuje da se većina izbeglica iz Sirije i Iraka vrati kućama kada se rat završi.

U izjavi, koju strane agencije označavaju kao značajan zaokret u odnosu na njene prethodne stavove, Merkel je navela da bi izbeglice trebalo da se vrate u svoje zemlje kada se uspostavi mir.

“Ako bude mira u Siriji i ako Islamska država bude poražena u Iraku, mi očekujemo da se vratite u svoje otadžbine, sa razumevanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << za ono što smo učinili za vas“, rekla je Merkelova.

Tokom vikenda Merkelova i ministri su pokušali da uvere Nemce da izbegličku krizu drže pod kontrolom nakon što je preko milion izbeglica stiglo u Nemačku tokom prošle godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.