Merkel i Makron potpisaće novi Ugovor o saradnji 22. januara

Izvor: Beta, 08.Jan.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Makron potpisaće novi Ugovor o saradnji 22. januara

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel potpisaće 22. januara novi ugovor o francusko-nemačkoj saradnji, saopštila je danas Jelisejska palata.Ugovor će biti potpisan u Ahenu u Nemačkoj.Ugovor se oslanja na osnivačku podlogu Jelisejskog ugovora iz 1963. godine koji je u velikoj meri doprineo istorijskom pomirenju Francuske i Nemačke, a imaće novi cilj pojačanog usaglašavanja izmedju dve zemlje, navelo je francusko predsedništvo. Jelisejski ugovor potpisali su 1963. francuski predsednik Šarl de Gol i nemački kancelar Konrad Adenauer i predstavlja osnovu pomirenja dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nemačka i Francuska proširuju ugovor o posleratnom pomirenju

Izvor: RTS, 09.Jan.2019, 18:46

Francuska i Nemačka su se složile da prošire ugovor o posleratnom pomirenju iz 1963. godine, u nastojanju da pokažu da je osovina Evropske unije i dalje jaka, uprkos narastajućem evroskeptizmu i nacionalizmu u nekim drugim državama članicama. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.