Izvor: Blic, 05.Sep.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel apeluje na Rusiju da omogući prekid vatre u Siriji

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas apelovala na Rusiju da omogući prekid vatre u Siriji i humanitarni pristup gradu Alepu.

Merkel je rekla da je to pitanje od hitnog značaja. Ona je kazala da je to jasno dala na znanje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na sastanku s njim juče na margini samita G20 u Hangdžuu u Kini.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i predsednik SAD Barak Obama dogovorili su na margini samita da nastave pregovore oko sporazuma o sirijskom primirju. Do susreta dvojice predsednika došlo je nekoliko sati pošto ruske i američke diplomate nisu postigle dogovor o dopremanju humanitarne pomoći za civile u opkoljenim područjima Siriji.

- Nadam se da će ovi pregovori uskoro dati rezultate ali nama je potreban duži prekid vatre da bi se uspostavila osnovna struktura za dostavu humanitarne pomoći - rekla je Merkel.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.