Merkel: Više policije blizu Poljske

Izvor: B92, 09.Sep.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Više policije blizu Poljske

Nemačka kancelarka Angela Merkel zahteva oštrije postupke za suzbijanje kriminala i povećanje broj policajaca u graničnoj oblasti prema Poljskoj.

Merkelova je, kako danas prenosi politički magazin "Špigel", rekla da "policijsko prisustvo, posebno u graničnim regionima u Brandenburgu, apsolutno nije zadovoljavajuće i da tu postoji veoma puno kriminala".

Ona je, pred pokrajinske izbore u Brandenburgu i Tiringiji, koji se održavaju sledeće sedmice, prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put, ističe ovaj magazin, otovreno govorila o "Alternativi za Nemačku", (AfD), evroskeptičnoj partiji koja se zalaže za ukidanje evra i povratak nemačke marke. Ta stranka je na nedavnim izborima u Saksoniji osvojila čak oko 10 odsto glasova i po prvi put ušla u jedan nemački parlament.

"AfD" je, prema oceni Merkelove, "problem svih partija".

Ona je rekla da i dalje ostaje na snazi odluka predsedništva njene stranke o zabrani koalicija sa "AfD", ali je istakla da ona nikada nije rekla da se sa "AfD" neće razgovarati.

Merkelova je od svojih demohrišćana zahtevala da i sami analiziraju one teme koje interesuju i pokreću "AfD" birače, a koje se odnose na pitanja kriminaliteta na graničnom pojasu i azilanata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.