Merkel: Trampove poruke na Tviteru su deprimirajuće

Izvor: B92, 10.Jun.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Trampove poruke na Tviteru su deprimirajuće

Berlin -- Odluka Donalda Trampa da povuče podršku zajedničkom saopštenju sa samita lidera G7 pomalo je deprimirajuća, ocenila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Teško je i ovog puta i razočaravajuće, ali to nije kraj" za G7, rekla je kancelarka Merkel u intervjuu za nemačku televiziju ARD.

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je ranije danas da je Tramp "uništio" velikim delom poverenje između SAD i Evrope povlačenjem podrške zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju samita lidera G7 putem poruka na Tviteru.

Tramp je u dva tvita emitovana posle završetka samita G7 kod Kvebeka naveo da ne podržava zajedničko saopštenje, i to na opšte iznenađenje lidera te grupe koji su o tome prethodno pregovarali.

Američki predsednik je to opravdao navodnim "lažnim izjavama" kanadskog premijera Džastina Trudoa, domaćina samita G7, koji je rekao da su se svi lideri G7 dogovorili o sadržaju i formulacijama zajedničkog saopštenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kancelarka Merkel: Trampove poruke na Tviteru su deprimirajuće

Izvor: Beta, 10.Jun.2018

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da povuče podršku zajedničkom saopštenju sa samita lidera Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7 pomalo je deprimirajuća, ocenila je večeras nemačka kancelarka Angela Merkel."Teško je i ovog puta i razočaravajuće, ali to nije kraj"...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.