Merkel: TTIP je apsolutno u interesu Evrope

Izvor: Press, 29.Jul.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: TTIP je apsolutno u interesu Evrope

Nemačka kancelarka Angela Merkel je stala u odbranu najavljenog sklapanja trgovinskog sporazuma između Evropske unije i SAD, koji je, kako je istakla, apsolutno u interesu Evrope
AP Photo/Markus Schreiber
Nemačka kancelarka Angela Merkel je stala u odbranu najavljenog sklapanja trgovinskog sporazuma između >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evropske unije i SAD, koji je, kako je istakla, apsolutno u interesu Evrope.
Odbacujući kritike nemačke industrijske grupacije BDI da političari ne čine dovoljno kako bi podržali sporazum o Transatlanskoj trgovini i investicionom partnerstvu (TTIP), Merkelova je rekla da je TTIP "apsolutno značajan i da je apsolutno u interesu Evrope", prenosi agencija AP.
Šef BDI Ulrih Grilo je početkom ove nedelje optužio vladu u Berlinu za nepružanje dovoljne podrške TTIP-u.
Evropski zvaničnici su na udaru kritika brojnih protivnika TTIP-a, naročito u Nemačkoj i Francuskoj.
TTIP je krojen kao investicioni sporazum za 21. vek, koji je fokusiran na usklađivanje propisa i standarda, smanjivanje barijera na planu investicija, na omogućavanje pristupa vladinim ugovorima, ali i na zaštitu prava potrošaca, navodi agencija Frans pres.
Sa obe strane Atlantika, međutim, raste otpor prema ovom sporazumu, jer kritičari sumnjaju u benefite otvorenije trgovine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Merkelova: TTIP je naš apsolutni interes

Izvor: B92, 29.Jul.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel je stala u odbranu sklapanja trgovinskog sporazuma između EU i SAD, koji je, kako je istakla, apsolutno u interesu Evrope...Odbacujući kritike nemačke industrijske grupacije BDI da političari ne čine dovoljno kako bi podržali sporazum o Transatlanskoj trgovini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.