Merkel: Stariji moraju da produže radni vek

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Stariji moraju da produže radni vek

Nemačka kancelarka Angela Merkel zahteva da različite generacije ljudi u Nemačkoj imaju više odgovornosti jedni prema drugima. Kancelarka najavljuje i produžetak radnog veka.

“Stariji će morati da produže svoj radni vek, pošto će s penzijom, pred sobom imati jednu veoma dugu životnu fazu, u kojoj će, takođe, moći da oblikuju svoj život. Ranije toga nije bilo”, rekla je Merkelova, ocenivši da je to jedan od razloga za povećanje starosne dobi penzionisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na 67 godina.
Ona je, takođe, naglasila da je, upkos jasnom poboljšanju stanja, nužno da se obezbedi još više radnih mesta za one koji imaju preko 60 godina.
Merkel je govorila i o mladim ljudima, naglasila brigu za svakog pojedinačnog mladog čoveka i podsetila na dogovor savezne države i pokrajina o smanjenju na pola broja onih mladih koji su prekinuli školovanje i ostali bez mature.
Merkelova će u ponedeljak u Langenfeldu posetiti jednu kuću, u kojoj živi više generacija i u mestu Bad Krojcnah se upoznati s projektom suživota više generacija “WohnArt”.
Na to putovanje Merkelova, kako je rekla, ide, kako ne bi, kada je reč o zakonima, mislila samo teoretski, nego da se lično susretne sa ljudima.
“Generacije penzionera imaju još jedno duže vreme pred sobom, u kome mogu biti zaposleni, brinuti se o porodicama i počasno angažovati”, smatra Merkelova.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Penzija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.