Merkel: Sankcije Ruiji će biti ukinute kad...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Sankcije Ruiji će biti ukinute kad...

"Sankcije uvedene Rusiji će biti ukinute kada više ne bude razloga da one postoje", izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Ona je na konferenciji za novinare u Berlinu rekla da će sankcije biti ukinute tek kada se eliminiše njihov uzrok i kada budu sprovedene odredbe iz Minskog sporazuma.

Iz Moskve su u više navrata naglašavali da je Rusija garant Minskog sporazuma, kao i Nemačka i Francuska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a da su Kijev i narodna vojska u Donbasu potpisnici sporazuma, te je stoga povezivanje ukidanja sankcija EU i SAD sa sprovođenjem Minskog sporazuma "apsurdno" i "kontraproduktivno", prenosi "Sputnjik".

Ukrajina je više puta pokušala da izbegne ispunjavanje svog dela obaveza iz novog sporazuma koji je potpisan u februaru 2015. godine, nakon razgovora u kojima su posredovale članice takozvane "Normandijske četvorke", koju čine Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina.

Sporazumom je predviđeno da zaraćene strane formiraju bezbjednosne zone u cilju zaustavljanja nasilja i pravljenja puta za diplomatsko pomirenje, ali se sporadični oružani sukobi i dalje dešavaju u regionu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.