Merkel: Priznanje ponovnog ujedinjenja Krima sa RF može biti opasno za celu Evropu

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Priznanje ponovnog ujedinjenja Krima sa RF može biti opasno za celu Evropu

24.08.2014. -

Krim se odvojio od Ukrajine i narušio teritorijalni integritet zemlje. Kad bi međunarodna zajednica priznala tu činjenicu, onda bi to bio opasni presedan za svu Evropu. To je izjavila kancelar Nemačke Angela Merkel posle susreta sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Prema njenim rečima, u svakoj evropskoj zemlji može biti osporena određena teritorija, rejon, a to bi narušilo miran >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << život u Evropi.

Krim i Sevastopolj su postali ruski regioni posle referenduma 16. marta, na kom se većina stanovništva opredelila za ulazak u sastav RF.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Mikhail Markiv    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.