Merkel: Porošenko da stane na loptu

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Porošenko da stane na loptu

Berlin -- Angela Merkel poručila Petru Porošenku da pazi na to da intenzitet aktivnosti protiv proruskih snaga i onih u cilju zaštite civila bude adekvatan.

"Kancelarka je apelovala na predsednika Porošenka da obezbedi da legitimne aktivnosti protiv separatista budu na adekvatnom nivou", rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, a preneo Rojters.

On je dodao kako su se Merkelova i Porošenko u sinoćnjem telefonskom razgovoru složili da je neophodno što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre pokrenuti razgovore u okviru Kontakt grupe o mirovnom rešenju, kako bi počeo da se primenjuje Porošenkov mirovni plan i dogovor o prekidu vatre.

Predsednik Ukrajine je Merkelovu obavestio da je Ukrajina spremna za bilateralni prekid vatre na jugoistoku zemlje i informisao je o trenutnoj situaciji u regionima Donjeck i Lugansk, u kojima je na stotine ljudi poginulo od sredine aprila, prenele su ruske agencije.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Porošenko da stane na loptu

Izvor: Akter, 11.Jul.2014

Angela Merkel poručila Petru Porošenku da pazi na to da intenzitet aktivnosti protiv proruskih snaga i onih u cilju zaštite civila bude adekvatan

Nastavak na Akter...

Merkel pozvala Porošenka da obazrivije koristi silu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2014

Njemačka kancelaraka Angela Merkel, apelovala je na predsjednika Ukrajine, Petra Porošenka da koristi osjećaj proproricije u njegovim legitimnim akcijama protiv separtista na istoku Ukrajine. Merkel i Porošenko ponovo su danas razgovorali telefonom. "Kancelarka je apelovala na predsjednika Porošnka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.