Merkel: Nemačka za sada ostaje uz nuklearni sporazum s Iranom

Izvor: Beta, 02.Maj.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nemačka za sada ostaje uz nuklearni sporazum s Iranom

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva, ali je pozvala Izrael da hitno podeli navodne obaveštajne podatke o nuklearnom programu Teherana sa Medjunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)."Veoma je važno da se informacije koje dolaze iz Izraela vrlo brzo učine dopstupnim IAEA kako bi tamo mogla sa se sprovede istraga", kazala je ona.Merkel je rekla da se o tim pitanjima može razgovarati pored nuklearnog sporazuma, navodeći uticaj Teherana u Siriji, njihov balistički program, i šta će se dogoditi nakon isteka dela sporazuma iz 2015.Američki predsednik Donald Tramp želi ukidanje nuklearnog spprazuma s Iranom koji je ispregovarao njegov prethodnik Barak Obama. Izrael je oštro kritikovao sporazum i predstavio je nove obaveštajne podatke o obustavljenom nukleranom programu Irana.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERKEL: Nemačka ostaje uz nuklearni sporazum s Iranom, tvrdnje Izraela treba istražiti!

Izvor: Kurir, 02.Maj.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva, ali je pozvala Izrael da hitno podeli navodne obaveštajne podatke o nuklearnom programu Teherana sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).

Nastavak na Kurir...

Merkel: Očuvati nuklearni sporazum s Iranom

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva, ali je pozvala Izrael da hitno podeli navodne obaveštajne podatke o nuklearnom programu Teherana sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)..."Veoma je važno da se informacije koje dolaze iz...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.