Merkel: Ne želim da pominjem nikog pojedinačno, ali je Srbija ostvarila veoma pozitivan razvoj

Izvor: RTS, 05.Jul.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ne želim da pominjem nikog pojedinačno, ali je Srbija ostvarila veoma pozitivan razvoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je napredak u regionu, ali je posebno izdvojila Srbiju i istakla da je naša zemlja ostvarila veoma pozitivan razvoj.
Angela Merkel je istakla da je region Zapadnog Balkana dobro napredovao na polju ekonomskog rasta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ne želim da pominjem nikoga pojedinačno, ali je u Srbiji ostvaren veoma pozitivan razvoj", rekla je Merkelova u svom izlaganju na plenarnoj sednici samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa.
Premijerka Srbije Ana Brnabić se, inače, susrela danas sa nemačkom kancelarkom u Poznanju, u pauzi između plenarne sednice i radnog ručka.

U Poznanju se u petak održava samit premijera regiona, kao i zemalja članice EU koje učestvuju u Berlinskom procesu sa ciljem daljeg unapređenja regionalne saradnje i povezivanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Merkel: Region dobro, ali Srbija ostvarila veoma pozitivan razvoj

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2019

„Region Zapadnog Balkana je dobro napredovao po pitanju ekonomskog rasta. Ne želim da pominjem nikoga pojedinačno, ali je u Srbiji ostvaren veoma pozitivan razvoj“, rekla je nemačka kancelarka Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je u petak u Poznanju napredak u regionu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.