Merkel: Mora još mnogo da se radi

Izvor: B92, 28.Okt.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Mora još mnogo da se radi

Berlin -- Nemački kancelar Angela Merkel smatra da i posle samita Evropske unije (EU) u Briselu evro kriza još nije savladana i da predstoje još mnogi koraci u tom pravcu

"Ja verujem da ćemo morati da učinimo još mnoge korake", rekla je Merkel.

Ona je rekla da su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Birselu šefovi države ili vlada zemalja EU sporazumeli o sledećim koracima i naglasila da u težištu treba da bude tešnja saradnja u oblasti finanijske i privredne politike, pošto se u prošlosti "nije dovoljno čvrsto" postupalo sa "evro-grešnicima".

To je, kako tumače nemački mediji, Merkel rekla, misleći na Italiju.

Merkelova, posle ovonedeljnog uspeha u Bundestagu, koji je podržao njene planove o spasu evra, iako se verovalo da će ona tada izgubiti simbolično važnu kancelarsku većinu, posle samita u Briselu dobija aplauze, a u poslaničkom klubu njenih demohrišćana hvale se njene liderske sposobnosti.

I opozicija koja je Merkelovoj u borbi za spas evra delila "packe", sada nalazi pozitivnije reči.

Šef najveće opozicione partije, Socijaldemorkatske stranke Zigmar Gabrijel je rekao da je zadovoljan zaokretom od 180 stepeni, koji je kancelar napravila, ali i kritikuje njeno oklevanje, tvrdeći da je to dovelo do toga da je cela operacija spasa evra postala i skupa i rizična.

Opozicioni političari misle da odluka o oprostu dela dugova Grčkoj trebalo da bude doneta ranije i smatra da je za Nemačku od velike važnosti stabilnost evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.