Merkel: Imam sposobnost kamile!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Imam sposobnost kamile!

Nemačka kancelarka Angela Merkel krije svoj privatni život od očiju javnosti. Ipak, dozvolila je jednom ženskom magazinu da je "ispita" o kuvanju, mužu, ćutanju pred donošenje odluka, ali i o muškarcima generalno.

Angela dala intervju: Kod muškaraca voli "lepe oči", a shvatila je da oni neke stvari, jednostavno, rade bolje - na primer, bolje cepaju drva

 

"Lepe oči", kratko je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa samo dve reči, odgovorila Merkelova na pitanje šta muškarce čini atraktivnim. Posle te rečenice usledila je pauza u kojoj su novinarke lista "Brigite" očekivale da bar još nešto kaže, ali je kancelarka time završila i zaključila da je "i to bilo puno".

 

Merkelova, za koju kažu da se, kao retko koji političar, koristeći isključivo glavu i razum jednog naučnika popela ka vrhu vlasti, rekla je da je od muškaraca naučila koliko je važan dubok glas i priznala da neke stvari muškarci, jednostavno, rade bolje - "na primer, bolje cepaju drva".

 

Po njenim rečima, u procesu "sazrevanja odluka" mir i tišina pomažu.

"Čoveku je potrebna tišina da bi pametno govorio", smatra Merkel, koja je poznata i po izdržljivosti i po tome da duge sednice, naročito u Briselu, koje znaju da traju do kasno u noć, na njoj ne ostavljaju tragove. Tu joj, kaže, pomaže njena "sposobnost kamile".

- Na primer, kad se jednom, recimo, preko vikenda, naspavam, onda tokom radne nedelje i sa malo sna mogu da izađem na kraj svega, objašnjava Merkelova.

 

O Merkelovoj se privatno zna da joj je deda Poljak, da tradicionalno, na odmor odlazi sa suprugom u Toskanu ili u nemačka, švajcarska i druga brda, za razliku od njenih evropskih kolega, koji su viđeni, uglavnom, preplanuli sa bogatim prijateljima na ekskluzivnim jahtama.

 

Kada bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku, da ima "stari san" - putovanje transsibirskom železnicom, da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešće ima gusku...

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.