MERKELOVA LILA SUZE: Emotivan ispraćaj nemačke kancelarke! Neverovatni snimci iz Berlina obišli svet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 23:21

MERKELOVA LILA SUZE: Emotivan ispraćaj nemačke kancelarke! Neverovatni snimci iz Berlina obišli svet (VIDEO)

Uz muziku i vojne počasti Nemačka se večeras oprašta od Angele Merkel.

Posle 16 godina provedenih na dužnosti nemačke kancelarke, Angela Merkel odlazi u političku penziju. U Berlinu je u večernjim satima počelo "Veliko povečerje", što je najveća vojna ceremonija u Saveznoj Republici Nemačkoj – uz baklje, vojnike u svečanim uniformama, oficire i koreografiju koja je isplanirana do tančina. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

"Veliko povečerje" je posebno i po tome što Vojni orkestar Bundesvera tokom te ceremonije svira i neke pesme koje biraju one osobe od kojih se oprašta. Već neko vreme su poznate muzičke želje Angele Merkel. Osim ekumenske crkvene pesme "Tebe, Bože, hvalimo" kancelarka u odlasku poželela je i da čuje pesmu Hildegard Knef "Nek‘ za mene padaju kiše crvenih ruža".

Angela Merkel je postigla toliko toga: 16 godina bila je najmoćnija žena u Nemačkoj, prva žena na dužnosti kancelarke, žena koja je širom sveta bila i priznata i poštovana. Angela Merkel sa 67 godina odlazi u političku penziju, ali sudeći po tim stihovima, ona itekako neke nove želje i snove koje želi da ispuni. Sve to pomalo zvuči i prkosno, što je strana kancelarkinog karaktera koja se do sada nije vezivala uz njen lik i delo.

Snimak ispraćaja Angele Merkel pratio je ceo svet. Ona je ovo doživela vrlo emotivno, toliko da je u jednom trenutku, dok je orkestar svirao jednu od njenih omiljenih pesama, zaplakala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.