Lideri regiona i Angela Merkel 15. jula u Dubrovniku

Izvor: Beta, 09.Jul.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri regiona i Angela Merkel 15. jula u Dubrovniku

ZAGREB, 9. jula 2014. (Beta) - Godišnji sastanak predsednika država jugoistočne Evrope, na kojem će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel, biće održan 15. jula u Kneževom dvoru u Dubrovniku, najavljeno je u sredu u Zagrebu.

Reč je o nastavku dijaloga lidera regiona, u okviru procesa Brdo-Brioni, koji je u tom formatu počeo u Zagrebu 1. jula 2013., prvog dana hrvatskog članstva u Uniji, a nastavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je sastankom Brdo procesa s predsednikom Francuske Fransoaom Olandom 25. jula na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Taj skup počinje u četvrtak kasno posle podne i traje do subote, a svoje učešće je potvrdilo 18 ministara spoljnih poslova iz EU i regiona, kao i brojni evropski funkcioneri i predstavnici Amerike, Kine, Japana, Rusije i Novog Zelanda.

Kako je najavljeno u Zagrebu, od šefova diplomatije iz regiona, na Croatia Forumu biće Ivica Dačić iz Srbije, Igor Lukšić iz Crne Gore, Enver Hodžaj s Kosova, Zlatko Lagumdžija iz BiH i Nikola Poposki iz Makedonije. Na skupu je najavljeno i prisustvo visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU, Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predsjednici država regije u Dubrovniku 15.jula

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2014

Godišnji sastanak predsjednika država  jugoistočne Evrope, na kojem će sudjelovati  i njemačka kancelarka  Angela Merkel, biće održan 15. jula u u Dubrovniku, najavljeno je u srijedu  u Zagrebu.  Teme ovogodišnjeg sastanka su politička situacija i odnosi u regiji, nastavak politike proširenja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.