Kancelarko Merkel, odrasli ste u Istočnoj Nemačkoj pokažete odlučnost protiv takvih režima

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kancelarko Merkel, odrasli ste u Istočnoj Nemačkoj pokažete odlučnost protiv takvih režima"

Uoči najavljenog odlaska Angele Merkel u Peking ugledni hongkonški aktivisti pisali su nemačkoj kancelarki da se seti života u diktatorskoj Istočnoj Nemačkoj.

Oni s je pozvali da se u odnosima s Pekingom vodi svojim sećanjima na taj period, prenosi Index.hr.

Hong Kong potresaju višemesečni nemiri otkako je lokalna vlada najavila pokušaje olakšavanja izručenja osumnjičenih Kini, što je potez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se doživljava kao uvod u približavanje te pluralističke autonomne regije ostatku Kine.

Aktivisti, među kojima je i voditelj prodemokratskog pokreta Džošua Vong, napisali su otvoreno pismo Angeli Merkel.

"Kancelarko Merkel, odrasli ste u Istočnoj Nemačkoj", napisao je Vong na početku svog pisma.

"Iskusili ste iz prve ruke strahote diktatorskog režima. Želimo da pokažete hrabrost i odlučnost protiv autoritarnih i nepravednih režima koji su zahvatili Nemačku i Evropu pre kraja hladnog rata", rekao je.

U otvorenom pismu Merkel, objavljenom u sredu u dnevniku Bild, aktivisti, ističu da bi Nemačka trebalo da bude oprezna u poslovnim odnosima s Kinom.

"Nemačka bi trebalo da bude na oprezu kada posluje s Kinom jer se Kina ne pridržava međunarodnog prava i više puta je prekršila svoja obećanja", napisao je Vong u pismu koje su potpisali i umetnici iz Hongkonga koji žive u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvoreno pismo honkonških aktivista Merkelovoj

Izvor: RTV Pink, 05.Sep.2019, 00:32

Uoči posete nemačke kancelarke Angele Merkel Pekingu, ugledni hongkonški aktivisti pisali su joj da se u odnosima sa Pekingom rukovodi prema svojim sećanjima na život u diktatorskoj Istočnoj Nemačkoj.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.