KAKAV JE TO POKLON MERKEL DALA PUTINU? Nemačka kancelarka se oprašta od funkcije sa stilom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 08:14

KAKAV JE TO "POKLON" MERKEL DALA PUTINU? Nemačka kancelarka se oprašta od funkcije sa stilom

Nemačkim medijima se nije baš dopao potez Angele Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel dala je poklon ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, postigavši kompromis sa SAD o realizaciji "Severnog toka 2", piše "Velt".

- Angela Merkel svoj mandat završava oproštajnim poklonom. Ne za sebe, već je poklon bio za Vladimira Putina - navodi se u članku.

- Ruski predsednik ima koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kompromisa koji je Merkelova postigla sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom - smatra autor.

Istovremeno se naglašava da Merkelova, "za razliku od njenog prethodnika (Gerharda Šredera) i drugih evropskih političara, nakon što se povuče, neće izvlačiti finansijsku korist iz dobrih odnosa sa Kremljom", pošto to "nije u skladu sa njenom stilom i karakterom", ali njeno insistiranje na sporazumu sa SAD zapanjuje.

- Merkelova je iskoristila težak položaj američkog predsednika kojem je Nemačka potrebna za neku vrstu "alijanse demokratija" protiv Kine – nove autoritarne svetske sile - navodi se u tekstu.

"Velt" naglašava da je zbog postignutog sporazuma između SAD i Nemačke "prevarena Ukrajina koja nije učestvovala u pregovorima, prevarena Poljska i baltičke demokratije koje će još dugo podsećati Nemačku na ovaj sporazum u Briselu i na drugim mestima".

List smatra da sporazum predstavlja, ne kompromis, već "potčinjavanje Amerikanaca".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.