Josipović: Merkelova velika prijateljica Hrvatske

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Merkelova velika prijateljica Hrvatske

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas da je nemačka kancelarka Angela Merkel velika prijateljica Hrvatske, koja dolazi u trenutku hrvatskog nastojanja da se više ekonomski integriše u Evropu.

"Hrvatska je prepoznata kao zemlja koja može da bude pokretač i primer za ostale zemlje u jugoistočnoj Evropi", izjavio je Josipović novinarima uoči posete Merkelove Zagrebu, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angela Merkel stigla je danas u posetu Hrvatskoj, tokom koje će se sastati sa predsednikom Ivom Josipovićem premijerkom Jadrankom Kosorom i drugim hrvatskim zvaničnicima. Reč je o prvoj poseti nemačkog kancelara od 2003. kada je Hrvatsku posetio Gerhard Šreder.

Nemački kancelarku je ispred Banskih dvora dočekala premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, prenela je Hina.

Nakon svečanog dočeka Merkel i Kosor će razgovarati u četiri oka, posle čega će uslediti sastanak delegacija dve zemlje, a potom će dve predsednice vlada održati zajedničku konferenciju za novinare.

Nemačka kancelarka će se potom, po programu posete, sastati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Portparol nemačke savezne vlade Steffen Seibert najavio je ranije da će Angela Merkel u Zagrebu izreći dvostruku čestitku Hrvatskoj, za 20. godišnjicu nezavisnosti i za uspešan završetak pristupnih pregovora s EU.

Kasnije večeras Merkelova će doputovati u zvaničnu posetu Beogradu, gde će tokom sutrašnjeg dana razgovarati sa državnim vrhom Srbije.

Povezane vesti: Merkelova od Tadića na poklon dobija zlatovez Merkelova: Dužnička kriza neće uticati na evrointegracije Dačić: Očekujem da poseta Merkelove protekne u pozitivnoj atmosferi Merkelova nosi "dve čestitke" u Zagreb Merkelova od sutra u poseti Balkanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova stigla u Hrvatsku

Izvor: S media, 22.Avg.2011

Angela Merkel doputovala u Hrvatsku, Ona će se sastati sa državnim vrhom te zemlje i svoje putovanje nastaviti prema Srbiji. ..Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u posetu Hrvatskoj, tokom koje će se sastati sa predsednikom Ivom Josipovićem premijerkom Jadrankom Kosorom i drugim hrvatskim...

Nastavak na S media...

Merkel i Josipović: Hrvatska uzor drugim zemljama regije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2011

Mir i stabilnost jugoistočne Europe moguć je samo uz evropsku perspektivu svih zemalja regije, kojima Hrvatska može biti uzor i potpora, saglasili su se u ponedeljak u Zagrebu nemačka kancelarka Angela Merkel i hrvatski predsednik Ivo Josipović. "Po našem dubokom uverenju mir i stabilnost na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.