Još dva susreta Vučića i Merkelove

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva susreta Vučića i Merkelove

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić tokom leta najverovatnije će imati još najmanje tri susreta s državnim vrhom Nemačke, od kojih dva s kancelarkom Angelom Merkel.

To bi trebalo da učvrsti pozitivne odnose Srbije i Nemačke, koji su krenuli uzlaznom putanjom tokom nedavnih razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu - saznaju "Novosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vučić bi s Merkelovom u narednim mesecima trebalo da se sretne dva puta - sredinom jula u Dubrovniku i još jednom, krajem avgusta, u Berlinu. Međutim, on bi u nemačku prestonicu mogao ponovo da putuje već sledećeg ponedeljka, na berlinsko otvaranje Foruma Srbija - Nemačka.

Rad Foruma 30. juna, prema našim informacijama, otvoriće nemački šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer, a očekuje se da otvaranju prisustvuju i počasni članovi Foruma, među kojima su Vučić i Ružica Đinđić. Forum je svoju promociju imao u Beogradu, pre mesec i po, a otvaranju je kao specijalan gost prisustvovao i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Srpski premijer uskoro bi trebalo da dobije pozivnicu i za Dubrovnik, gde je za sredinu sledećeg meseca planiran sastanak lidera regiona u okviru „Brdo procesa“. Hrvatska je ove godine domaćin ovog samita, a specijalni gost je nemačka kancelarka.

Merkelova, koja želi da pokaže da Nemačka nije izgubila interes za Balkan, 28. avgusta u Berlinu organizuje i konferenciju zemalja zapadnog Balkana, na koju su pozvani pozvani premijeri, šefovi diplomatija i ministri ekonomije Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

Tada bi još jednom trebalo da bude potvrđena evropska perspektiva Srbije i celog regiona, kao i podrška Nemačke Beogradu u što lakšem savlađivanju svih stepenica do konačnog članstva u EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još tri susreta Vučića i njemačkog državnog vrha

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2014, 00:18

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom ljeta najvjerovatnije će imati još najmanje tri susreta sa državnim vrhom Njemačke, što bi trebalo da učvrsti pozitivne odnose dvije zemlje koji su krenuli uzlaznom putanjom tokom nedavnih razgovora sa kancelarom Angelom Merkel u Berlinu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.