Joksimović: Nije fer da Srbija ispašta zbog Prištine

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Nije fer da Srbija ispašta zbog Prištine

Joksimovićeva će od ponedeljka boraviti u Berlinu, gde će se tokom trodnevne posete sastati sa poslanicima nemačkog Bundestaga, ljudima iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je, povodom stava Nemačke da je za otvaranje pregovaračkih poglavlja neophodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vidan napredak u dijalogu Beograda i Prištine, da nije fer usporavati evropski put Srbije zbog političke nefunkcionalnosti i loših poruka koje stižu iz Prištine.

Ona je za "Politiku" ocenila da je poseta Nemačkoj izuzetno važna i da dolazi u dobrom trenutku.

"Poznat je stav Nemačke da se poglavlje 32 otvori do kraja godine, ali uz otvaranje poglavlja 35, što bi predstavljalo i vidan napredak u dijalogu sa Prištinom. Mislim da nije fer usporavati evropski put Srbije zbog političke nefunkcionalnosti i loših poruka koje stižu iz Prištine", rekla je Joksimović.

Ministarka je dodala da je "je izveštaj o napretku dobar indikator da radimo mnogo".

Na pitanje da li je u Nemačkoj glavni ključ za otvaranje pregovaračkih poglavlja, Joksimović je rekla da je za odluku o otvaranju poglavlja neophodna saglasnost svih država članica EU.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.