Izetbegović: Merkel se interesovala za Erdogana

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Merkel se interesovala za Erdogana

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je, nakon sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da je jedna od tema razgovora bila i dolazak predsednika Turske u BiH.

Potvrdio je da će i on s Redžepom Tajipom Erdoganom prisustvovati skupu u Zetri 20. maja.

Angela Merkel je članovima Predsedništva BiH postavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pitanja da li će Erdogan doći u Sarajevo, da li će održati predizborni skup, jesu li ga pozvali članovi Predsedništva i tako dalje, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Ja sam joj odgovorio da se tu radi o skupu Unije turskih evropskih demokrata, njihovom 6. kongresu, na kojem će prisustvovati Erdogan i ja s njim. Merkel sam kazao da je Erdogan prijatelj BiH, da ništa loše Turska i Erdogan nisu uradili prema BiH. Nema nikakvog razloga da mi imamo neki loš odnos prema tome što će on doći u BiH. Mi isto u Nemačku znamo doći pa lobirati za glasove, evo recimo i za SDA. U BiH dolazi u Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, Milorad Dodik odlazi u Srbiju na predizborne skupove", naglasio je Izetbegović.

Dodao je da ne misli da BiH može imati problema zbog Erdoganovog skupa u Sarajevu.

"Imaćemo njegovu radnu posetu i možemo imati nešto dobro za BiH. Ne vidim zašto bi Erdoganova poseta trebala biti sporna i Nemačkoj. Ni Merkel, ni Erdogan nisu šefovi u BiH, a oboje su dobrodošli", zaključio je Izetbegović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

IZETBEGOVIĆ: Rekao sam Merkelovoj da ću ići na Erdoganov miting u Zetri 20. maja!

Izvor: Kurir, 10.Maj.2018

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da će i on sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom prisustvovati skupu u Zetri 20. maja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.