Forbs: Kolinda među najmoćnijim političarkama, bez Brnabić

Izvor: Press, 02.Nov.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Kolinda među najmoćnijim političarkama, bez Brnabić

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se na 14. mestu najmoćnijih političarki sveta po izboru Forbsa, dok na listi nema premijerke Srbije.
Foto:B92.net
Ane Brnabić nema ni na listi sto najmoćnijih žena na planeti, a hrvatska predsednica je tu na 39. mestu po mišljenju urednika prestižnog magazina.
Prvi mesto na obe liste drži nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Angela Merkel, a sledi Tereza Mej. Treća najmoćnija žena sveta je Melinda Gejts filantropkinja i supruga Bila Gejtsa.
Na trećem mestu najmoćnijih političarki sveta je tajvanska predsednica Cai Ing-Ven.

Na listama nema žena iz Srbije, a srpskog porekla je bivši obaveštajac i uspešna preduzetkinja Fibi Novaković, koja je na čelu kompanije "Dženeral dajnemiks", koja se bavi odbrambenom industrijom.

Na listi najmoćnijih žena sveta su Kristin Lagard, Federika Mogerini, Ivanka Tramp, Opra Vinfri, kraljica Elizabeta Druga, Nikola Stardžon, ali i Bijonse i Tejlor Svift.

Inače, na Forbsovom portalu za Grabar Kitarović, koja prema najnovijim istraživanjima u Hrvatskoj gubi poverenje gradjana i ono je u ovom trenutku manje nego što je imao njen prethodnik Ivo Josoipović u poslednjoj godini mandata, piše da je ona i ove godine nastavila da gradi svoje ime na međunarodnoj sceni.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Melinda među najmoćnijim ženama, Opra "tone"

Izvor: Mondo, 02.Nov.2017

Nema iznenađenja na prvom mestu Forbsove liste najmoćnijih žena..Svi znate ko je ona, ali evo ko je sledi:..Foto: Youtube/screenshot..Američki magazin ponovo je proglasio nemačku kancelarku Angelu Merkel za najmoćniju ženu na svetu...Na drugom mestu liste nalazi se britanska premijerka Tereza...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.