Elektronski kvar uzrok problema sa avionom Merkelove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronski kvar uzrok problema sa avionom Merkelove

Elektronski kvar uzrokovao je tehničke probleme zbog kojih je avion nemačke vlade, kojim je kancelarka Angela Merkel krenula na samit G20 u Argentinu, bio primoran da u četvrtak uveče prinudno sleti, saopštio je danas portparol nemačkih vazduhoplovnih snaga.

"Uzrok je bila elektronska distribuciona kutija", rekao je neimenovani portparol, prenosi Rojters.

Prethodno je, pozivajući se na bezbednosne izvore, "Rajniše post" objavio da nemački istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proveravaju da li su tehnički problemi aviona, kojim je kancelarka u četvrtak krenula na samit G20 u Argentini, izazvani bilo kakvim kriminalnim činom.

Istovremeno, "Špigl" piše da je do problema došlo u celokupnom komunikacionom sistemu vladinog aviona, što je dovelo do ozbiljne vanredne situacije, zbog čega je, kako navodi, posada morala da prizemlji avion uz korišćenje satelitskog telefona.

Vladin avion "erbas A340", kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc krenuli u Argentinu, bio je primoran da sinoć neplanirano sleti na aerodrom u Kelnu.

U međuvremenu, kancelarija nemačke kancelarke danas je saopštila da je Merkel sa manjom delegacijom, u kojoj je i ministar finansija Olaf Šolc, drugim vladinim avionom stigla u Madrid, odakle su komercijalnim letom poleteli za Buenos Ajres, preneo je AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitna istraga: Zašto se avion Angele Merkel pokvario?

Izvor: B92, 30.Nov.2018

Berlin -- U toku provera da li su tehnički problemi aviona kojim je kancelarka Angela Merkel krenula na samit G20 u Argentini izazvani bilo kakvim kriminalnim činom...Kako piše nemački list "Rajniše post", pozivajući se na bezbednosne izvore, istražitelji proveravaju da li incident, koji se dogodio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.