Drugi najgori rezultat Merkelove od 2013.

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi najgori rezultat Merkelove od 2013.

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel značajno je izgubila na popularnosti, pokazala je anketa sprovedena posle više napada u Nemačkoj.

Kako se navodi, to je tako uglavnom zbog svoje politike prema izbeglicama.

Anketa televizije ARD je pokazala da je 47 odsto ispitanih izrazilo zadovoljstvo radom Merkelove, što je čak 12 procentnih poena manje u odnosu na podršku koju je kancelarka imala u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << julu, prenela je agencija AFP.

To je drugi najgori rezultat Merkelove otkad je 2013. ponovo izabrana na funkciju nemačke kancelarke, a najgori je zabeležen u februaru ove godine, kad se samo 46 odsto izjasnilo da je zadovoljno Merkelovom.

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom "otvorenih vrata" prema izbeglicama.

To je najniži procenat otkad je pitanje podrške izbegličkoj politici u oktobru uvršteno u mesečnu anketu televizije ARD.

Radi poređenja, čak 65 odsto anketiranih je reklo da je nezadovoljno tom politikom.

Sa druge strane, popularnost konzervativnog premijera Bavarske i oštrog kritičara izbegličke politike vlade u Berlinu, Horsta Zehofera, porasla je za čak 11 procentna poena na 44 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Popularnost Merkelove drastično smanjena nakon napada u Nemačkoj

Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 00:23

Nemačka kancelarka Angela Merkel značajno je izgubila na popularnosti, uglavnom zbog svoje politike prema izbeglicama, pokazala je danas anketa sprovedena posle više napada u Nemačkoj...Anketa televizije ARD je pokazala da je 47 odsto ispitanih izrazilo zadovoljstvo radom Merkelove, što je čak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.