Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije protiv Merkelove na ulicama Berlina

BERLIN - Više hiljada ljudi izašlo je danas na ulice Berlina radi protestujući protiv politike otvorenih vrata njemačkog kancelara Angele Merkel.

Pojedini demonstranti nosili su transparente na kojima je pisalo "Merkelova mora otići" i "Kraljica krijumčara".

Najavljeno je da će na demonstracijama govoriti lideri stranaka desnog centra koji zahtjevaju da Merkelova ograniči prijem migranata i uvede >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oštrije kontrole granice.

Njemački kancelar je sve više na meti kritika zbog politike prema izbjeglicama jer je prošle godine u Njemačku stiglo više od milion migranata.

U napadu sjekirom, nožem i vatrenim oružjem, te bombaša samoubice u Njemačkoj je poginulo 13 osoba, uključujući tri napadača, dok je više desetina osoba ranjeno.

Tri od četiri napadača bili su azilanti, a za dva napada odgovornost je preuzela Islamska država.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.