Davotuglu i Merkel  za prekid ofenzive u Alepu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davotuglu i Merkel za prekid ofenzive u Alepu

Turski premijerAhmet Davutoglu rekao je da više od 30 tisuća sirijskih izbjeglica napustilo područje Alepa, te da se nalaze na sirijskom teritoriju u blizini granice sa Turskom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Ankari, Davutoglu je istaknuoda će Turska omogućiti izbjeglicama ulazak u zemlju samo ukoliko to bude potrebno, dodajući da se ruski zračni udari u Siriji ne bi smjeli tolerirati.

Turska i Njemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << su se složile da pokrenu zajedničku diplomatsku inicijativu kako bi se zaustavila ofenziva na sirijski grad Alep.

Davutoglu je rekao da će Anakara informirati Bruxelles o projektima koje planira nakon što iz evropskih fondova stigne 3 milijarde eura kako bi se prekinuo dolazak  izbjeglica preko Turske do EU.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.