CSU negira da planira da prekine savez sa CDU

Izvor: RTS, 15.Jun.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSU negira da planira da prekine savez sa CDU

Bavarska Hrišćansko socijalna unija (CSU) demantovala je da planira da prekine savez sa dugogodišnjim koalicionimm partnerom - Hrišćansko demokratskom unijom Angele Merkel.
Stranka CSU požurila je sa demantijem nakon što se vest o prekidanju saveza sa CDU pojavila na Tviteru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

Zamenik lidera CSU u Bundestagu Hans Mihelbah nazvao je tu vest "koještarijom", ističući da ta stranka želi da održi savez sa CDU i sačuva koaliciju.
Ranije danas na Tviter nalogu, za koji se verovalo da pripada televiziji "esišer Rundfunk, objavljeno je da je ministar unutrašnjih poslova iz redova CSU Horst Zehofer proglasio kraj saveza dve stranke.
Samo nekoliko minuta nakon toga ta televizija objavila je da se radi o lažnom nalogu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CSU NE DA MERKELOVU: Kakvo raskidanje saveza! To su koještarije lansirane s lažnog naloga!

Izvor: Kurir, 15.Jun.2018

BERLIN - Bavarska Hrišćansko-socijalna unija (CSU) demantovala je danas da planira da prekine savez sa dugogodišnjim koalicionimm partnerom - Hrišćansko-demokratskom unijom Angele Merkel.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.