CDU za zabranu nošenja burke

Izvor: Akter, 11.Dec.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CDU za zabranu nošenja burke

Hršćansko-demokratska unija (CDU), stranka nemačke kancelarke Angele Merkel, pozvala je danas, pod pritiskom da se zaoštri stav prema izbeglicama, na zabranu nošenja burke u javnosti

U rezoluciji koja će se usvojiti na predstojećem stranačkom kongresu, rukovodstvo CDU oduprlo se zahtevima nekih članova da se odredi gornja granica broja migranata koji mogu da uđu u Nemačku, preneo je Index.hr.

Rezolucija na 18 stranica, o kojoj će članovi stranke raspravljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na kongresu koji počinje u ponedjeljak, kaže da su burke koje pokrivaju celo telo koje nose neke muslimanke suprotna nemačkim vrednostima.

"Svako ko ih nosi pokazuje da nije spreman da se integriše u naše otvoreno i slobodno društvo. Stoga odbacujemo nošenje u javnosti burke koja pokriva celo telo", piše u rezoluciji.

Francuska je zabranila je nošenje burke još 2011.godine.

CDU takođe poziva na kriminalizaciju podrške terorističkih organizacija na internetu i ograničenje prava imigranata koji dobiju azil u Njemačkoj da dovedu i svoje porodice.

Rezolucija upozorava da, ako EU nije u stanju kontroliše svoje spoljne granice, Šengenska zona slobodnog kretanja ljudi ne bi dugoročno trebalo da ostane na snazi.

"Mi želimo da očuvamo Šengen", rekao je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Maiziere predstavljajući rezoluciju na konferenciji za novinare.

"Kraj Šengena imaće ozbiljne posledice. Izazvaće kolateralnu štetu u području privrede, politike i u drugim sferama. Ipak, mi ovde kažemo da je Šengen ugrožen", istakao je.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.