Brnabićeva najavljuje diplomatsku ofanzivu za septembar

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva najavljuje diplomatsku ofanzivu za septembar

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da će tokom septembra imati niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima je izdvojila zvaničnu posetu Nemačkoj i razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel.
"Imamo veoma gustu agendu za septembar, to je zajednička diplomatska ofanziva sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", rekla je Brnabićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za TV Pink.

Istakla je da će 2. septembra otputovati u Švajcarsku gde će se sastati sa predsednikom te zemlje, a nakon toga i u Luksemburg, gde će se sastati sa premijerom Gzavije Betelom i velikim vojvodom Anrijem.
Potom će 12. septembra prisustvovati sastanku Višegradske grupe u Pragu, a zatim, kako ističe, putuje u Nemačku.
"Radujem se i počastvovana sam pozivom u zvaničnu posetu Nemačkoj, jer ću imati priliku da razgovaram sa Merkel. Ona nikada neće postati nedovoljno relevatna figura u Nemačkoj, ona ima mnogo znanja i iskustva i ja imam ogromno poštovanje prema njoj", rekla je Brnabićeva.
Istakla je da greši svako ko misli da taj sastanak nije važan jer Merkel "nije na vrhuncu moći".
Navodeći da će i predsednik Srbije imati bilateralne sastanke, te da će govoriti na Generalnoj skupštini UN u septembru, Brnabićeva je rekla da će svi ti događaji biti dobra prilika da se zastupaju interesi Srbije i predstavi sve što je zemlja postigla u prethodnom periodu.
Premijerka je podsetila i da je nedavno bila u poseti Severnoj Makedoniji gde je otvoren zajedički granični prelaz, da je nakon toga u poseti bio predsednik vlade Slovenije, a da je potom putovala u Španiju, gde je razgovarala sa šefom španske diplomatije i budućim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka najavljuje diplomatsku ofanzivu za septembar, Vučić u Vatikanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019

Predsednica vlade Ana Brnabić kaže da će tokom septembra imati niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima je izdvojila zvaničnu posetu Nemačkoj i razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel..."Imamo veoma gustu agendu za septembar, to je zajednička diplomatska ofanziva sa predsednikom Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Brnabić kreću u diplomatsku ofanzivu: Sastanci u Pragu, Berlinu, Luksemburgu, Njujorku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019

Predsednica vlade Ana Brnabić kaže da će tokom septembra imati niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima je izdvojila zvaničnu posetu Nemačkoj i razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel...Očekuje nas teška jesen i teška zima i mi se danas spremamo za to, radimo kako bismo mogli iz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.