Bild: Merkelova će naslijediti Ban Ki Muna?

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2015, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: Merkelova će naslijediti Ban Ki Muna?

Nakon isteka trećeg mandata, njemačka kancelarka Angela Merkel mogla bi da postane članica UN-a, objavio je njemački “Bild”.

Prema pisanju tog lista, sve su češće glasine da bi “najmoćnija žena svijeta” od početka 2017. godine pogla da preuzme “svjetsku vladu” i postane generalni sekretar UN.

Kako se navodi, izvjesno je da će nakon Ban Ki Muna, kojem mandat ističe 31. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2016. godine, UN preuzeti žena.

Napominje se da bi to mogao da bude neko iz istočne Evrope – a među kandidatkinjama su se do sada istakle generalna direktorka UNESCO Bugarka Irina Bokova i hrvatska ministarka inostranih poslova Vesna Pusić, prenosi “Večernji list”.

Kao potencijalne kandidatkinje vide se i šefica MMF-a Kristina Lagarde, bivša evropska predstavnica za inostrane poslove Ketrin Ešton i predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte.

Merkelova je u septembru 2013. godine treći put uzastopno izabrana za njemačku kancelarku, a mandat joj traje do jeseni 2017.

“Bild” podsjeća da je Angela Merkel već najavila kako će možda napustiti kancelarsko mjesto prije isteka mandata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.