Berluskoni: Ja sam rekorder

Izvor: B92, Beta, 21.Mar.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: Ja sam rekorder

Bolonja -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni ocenio je u Bolonji da je on po broju pristalica "rekorder" među liderima "demokratskog Zapada".

Berluskoni je na promociji izborne liste njegove stranke Narod sloboda za italijansku regiju Emilija Romanja rekao da je popularniji od francuskog predsednika Nikole Sarkozija, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika SAD Baraka Obame.

"Onima koji govore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o opadanju popularnosti Berluskonija, reći ću samo da sam posle izbora imao 68 odsto podrške i sada je ona pala na 61 odsto, dok Sarkozija podržava 32 odsto (birača), Merkelovu 40 odsto, a Obamu 42 odsto. Ja sam rekorder zapadnih demokratija", kazao je italijanski premijer.

"Kako se može pomisliti da lideru koga podržava 61 odsto birača opada popularnost", upitao je Berluskoni komentarišući izjave opozicionih lidera da je njegova vladavina na zalasku.

On je, pred održavanje regionalnih izbora u toj zemlji sledeće nedelje, negirao mogućnost javnog duela s liderom opozicije Pjerluiđijem Bersanijem, rekavši da to u ovom trenutku "ne bi bilo korisno".

Komentarišući predviđanja o mogućoj apstinenciji birača na predstojećim regionalnim izborima u toj zemlji, italijanski lider pozvao je birače da se u što većem broju odazovu na izborima i upozorio da bi "neglasanje značilo glasanje za (opozicionu) levicu".

"Obaveza je i dužnost svih da glasaju za Narod sloboda i (koalicionu) Ligu za sever imajući u vidu to šta radi levica", poručio je Berluskoni.

Berluskonijev blok je juče u Rimu održao miting na kome je prema tvrdnjama njegovih saradnika učestvovalo preko milion ljudi.

Policija je saopštila, međutim, da je okupljanju prisustvovalo oko 150.000 ljudi, što je izazvalo oštre kritike predstavnika vladajuće koalicije i tvrdnje da u "rimskoj policiji nešto nije u redu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni: Ja sam rekorder po broju pristalica

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2010

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je danas u Bolonji da je on po broju pristalica "rekorder" među liderima "demokratskog Zapada"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.