Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baroso i Merkelova upozorili na protekcionizam u EU

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Evropske komisije Hoze Manuel Baroso su danas u Berlinu zajednički upozorili na opasnost od protekcionizma unutar EU, ali i od opasne pojave uopšte.

''Protekcionizam nije naš odgovor na krizu'', rekao je Baroso posle susreta s Merkelovom, koja je izrazila zadovoljstvo što je Evropska komisija ''jasan borac protiv protekcionizma''. Baroso je najavio da će EU predložiti još niz mera za izlazak iz ekonomske krize, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Merkelova ukazala na potrebu da se razmišlja o načinu pomoći najugroženijim državama.

Ona je prenela stav Nemačke da će se to činiti i preko Međunarodnog monetarnog fonda.

Baroso i Merkelova, koji su se susreli povodom pripremnog sastanka za samit grupe G 20 koji će se održati naredne sedmice u Berlinu i sam samit u Londonu 1. marta, upozorili su na štete od spekulacija o tome koje bi države ubuduće mogle da budu teže pogođene krizom. Takve spekulacije bi, kako su njihove stavove preneli nemački mediji, mogle da donese samo nervozu na tržištu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.