Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 22:38

Angela Merkel primila vakcinu Astrazeneke

Nemačka kancelarka Angela Merkel (66) i vicekancelar Olaf Šolc (62) vakcinisani su u petak protiv korona virusa.

"Veselim se što sam danas primila prvu dozu Astrazeneke i zahvaljujem svima koji se angažuju u akciji vakcinacije. Ona je ključ za pobedu protiv pandemije", poručila je nemačka kancelarka preko Tvitera.

Kancelarka nije objavila fotografiju vakcinacije.

I vicekancelar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i ministar finansija Olaf Šolc objavio je da je primio prvu dozu Astrazeneke.

Prema odluci ministarstva zdravstva, ova vakcina se u Nemačkoj daje samo starijima od 60 godina.

Stalni odbor za vakcine (Stiko) je zbog nekoliko slučajeva tromboze, koja se pojavila nakon vakcinacije Astrazenekom, preporučio vakcinisanje samo te starosne grupe. Osobe koje su kao prvu dozu već primile Astrazeneku, a mlađe su od 60 godina, kao drugu dozu će primiti ili Fajzer ili Modernu.

Pre Angele Merkel i Olafa Šolza, Astrazenekom već su vakcinisani i drugi istaknuti političari, poput predsednika Nemačke Franka Valtera Štajnmajera.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.